Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Noordkoptocht (103km)

8 april , 2023 @ 8:30 am 1:30 pm

Zaterdag 8 april 2023 rijdt Toerclub Alcmaria Victrix de Noordkoptocht.
Vetrek is om 8:30 bij het hek van de wielerbaan. Op dinsdag 28 maart 2023 hebben Kees Tijsen en ik de Noordkoptocht voorgereden. Afhankelijk van de opkomst moeten we in meerdere groepen rijden. Toch zou het mooi zijn als we ook gezamenlijk koffie kunnen drinken.

De Noordkoptocht 2023 valt in het paasweekend hopelijk heeft dit geen negatieve invloed op het deelnemersveld. De start is bij het hek van de wielerbaan in Alkmaar. We rijden via de groeneweg naar Bergen. Bij Il Primo gaan we door Bergense en Schoorlse duinen en komen we uit op de
Hargenseweg. Daar duiken we de polder in. Via de Belkmerweg rijden we richting Sint Maarten, Callantsoog, Groote Keeten, Juliana Dorp, door de donkere duinen naar Den Helder.

In Den Helder is na ongeveer 50 kilometers de koffiestop. Ik wil voorstellen om bij Lands End koffie te gaan drinken. Helaas was het niet mogelijk om voor de koffie te reserveren. Tevens is het bij Lands End niet toegestaan om, van huis meegenomen eten, daar te nuttigen. Tevoren zal ik bellen om aan Lands End door te geven hoeveel deelnemers bij Lands End komen.


Na de koffie gaan we richting kooibrug. Daar steken we het Noord-Hollands kanaal over richting Balgweg.Op de balkweg gaan we rechtsaf de middeweg op richting Anna Paulowna. Van Anna Paulowna rijden we richting Oude Sluis. Via korte ruige weg richting Schagenbrug.

Daar pakken we de ruige weg op richting Burgerbrug. Bij Burgerbrug steken we het Noord- Hollands kanaal weer over en rijden richting Schoorl. Via de Paarden hemel richting Bergen.

We rijden door Bergen via de Koninginnenweg richting Bergerweg en komen zo weer terug in Alkmaar.

De lengte van de tocht is ongeveer 103 kilometers. Zonder al te veel oponthoud zijn we rond 13:30 terug in Alkmaar. We rijden door duinen, polders en bollestreken. De afstand is goed te doen dus neem vrienden, kenissen en familie mee. Voor het ledenbestand zou het mooi zijn als door de Noordkoptocht een aantal nieuwe leden zich aanmelden.

Ruud Bakker/Nico Kuilboer