Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

TCAV Noordkoptocht 2022

9 april @ 8:30 am 1:30 pm


Zaterdag 9 april 2022 rijdt Toerclub Alcmaria Victrix de Noordkoptocht.
Vetrek is om 8:30 bij het hek van de wielerbaan. Hopelijk is de animo voor deze rit net zo groot als bij de openingsrit met gratis bakkie koffie. Als de opkomst net zo groot is als bij de openingsrit moeten we in meerdere groepen rijden. Toch zou het mooi zijn als we ook gezamenlijk koffie kunnen drinken.

Via Egmond aan de Hoef rijden we over het woud door Bergense en Schoorlse duinen enkomen we uit op de Hargenseweg. Daar duiken we de polder in. Via de Belkmerweg rijden we richting Sint Maarten, Callantsoog, Groote Keeten, Juliana Dorp, door de donkere duinen naar Den Helder. In Den Helder is na ongeveer 50 kilometers de koffiestop.


Na de koffie gaan we richting kooibrug. Daar steken we het Noord-Hollands kanaal over richting Balgweg.Op de balkweg gaan we rechtsaf de middeweg op richting Anna Paulowna.
Van Anna Paulowna rijden we richting Oude Sluis. Via korte ruige weg richting Schagenbrug. Daar pakken we de ruige weg op richting Burgerbrug. Bij Burgerbrug steken we het NoordHollands kanaal weer over en rijden richting Schoorl. Via de Paarden hemel richting Bergen hier rijden we door richting groeneweg en komen zo weer terug in Alkmaar.


De lengte van de tocht is ongeveer 110 kilometers. Zonder al te veel oponthoud zijn we rond 13:30 terug in Alkmaar. De navigatie van de tocht komt later nog op de website te staan en we sturen het bestand ook naar Hans Bos. We rijden door duinen, polders en bollestreken.


De afstand is goed te doen dus neem vrienden, kenissen en familie mee. Voor het ledenbestand zou het mooi zijn als door de Noordkoptocht een aantal nieuwe leden zich aanmelden.

Ruud Bakker/Nico Kuilboer