Begonnen met fietsen? Fiets mee Toerclub Alcmaria Victrix

Nooit meer alleen een bandje wisselen of stoempen tegen de
wind, plus nog 3 redenen waarom je bij een vereniging moet
fietsen.

● Na twee jaar coronamaatregelen, die nu niet meer nodig zijn, is dit hét moment om je aan te
sluiten bij een vereniging.
● Voordelen van fietsen bij een vereniging: veiliger, gezelliger en altijd mooie routes.
● In maart kun je gratis meefietsen bij Toerclub Alcmaria Victrix.

Fietsen is populair. In 2020 kwamen er bijna 100.000 nieuwe wielersporters bij (bron: wielersportbond
NTFU), maar moesten door de lockdown solo of als duo fietsen. Nu de maatregelen niet meer nodig zijn, is dit hét moment je aan te sluiten bij een vereniging. Toerclub Alcmaria Victrix organiseert daarom gratis proefritten, zodat je kunt sfeerproeven bij de club.


Fietsen kan eenvoudig in je eentje, of samen met vrienden of collega’s. Maar wil je vaker fietsen, je fietstechniek verbeteren of nieuwe routes ontdekken? Dan is een toerclub iets voor jou. Er is niet alleen veel kennis aanwezig, je kunt er altijd samen met anderen fietsen. Andere voordelen aan het fietsen bij een vereniging, waar je misschien nog niet aan gedacht hebt:


● Nooit meer alleen een bandje wisselen of stoempen tegen de wind.
● Veilig fietsen leer je in een groep.
● Stok achter de deur.
● Vrijblijvend kennismaken.


Voor iedereen een geschikte groep:
Bij Toerclub Alcmaria Victrix is er voor ieder wat wils. De club rijdt in verschillende groepen met een maximale groepsgrootte van 14 personen. De gemiddelde snelheden variëren van ongeveer 25 tot maximaal ongeveer 30 kilometer per uur en de afstanden variëren tussen de 70 en 200 kilometer.

In het zomerseizoen, van maart tot half oktober, wordt er op woensdag en zaterdag gereden.


Daarnaast rijdt er op zondag een ploeg, die met een snelheid van maximaal 25 kilometer per uur ongeveer 75 kilometer rijdt. In alle ploegen is het vast gebruik om onderweg te stoppen voor een kop koffie, al dan niet vergezeld van een appelpuntje.

Sommige van onze leden kiezen ervoor om half oktober de racefiets op te bergen en te gaan MTB’en of schaatsen, maar er zijn twee groepen die in de winter ook op woensdag en zaterdag rijden. Je kunt dus het hele jaar terecht.


Naast het sportieve aspect staat het sociale aspect van fietsen bij Toerclub Alcmaria Victrix hoog in het vaandel. Stelregel is: “samen uit en samen thuis”. Heb je een mindere dag, dan zoeken we een plekje op de tweede of derde rij aan de luwe kant van de groep of het tempo wordt iets aangepast.


Lekke band onderweg? Dat lossen we samen op. We zijn ons ervan bewust dat we, als ieder ander, gewone verkeersdeelnemers zijn. We blijven netjes tegen onze medeweggebruikers. En last but not least, veiligheid staat voorop!